Tahniah Pelajar PMR '07

Salam. Aku baru dapat message dari cikgu gayah. Dia kata yang STP tahun ni PMR dapat 15 orang yang 9A. Syabas dan tahniah kepada mereka semua. Walaubagaimanapun, cikgu gayah cakap yang peratus sekolah kita jatuh. So, hopefully junior yang akan amik PMR tahun depan dapat menaikkan semula peratus dan juga kegemilangan sekolah kita. Dan, agat terkejut jugak bila dapat tahu yang cikgu ramli, cikgu BM menengah atas yang digemari ramai akan berpindah ke SMK Munsyi. Kami semua akan merindui pemindahan cikgu dari Tun Perak. Selamat bertugas di sekolah baru.

SELAMAT HARI RAYA AIDIL ADHA!

Salam. Aku rasa masih belum lagi terlambat untuk aku, mewakili semua contributor blog ni untuk mengucapkan Selamat Hari Raya Aidil Adha kepada seluruh umat Islam, terutamanya kepada bekas pelajar 5A1 2005 dan juga warga SMK Tun Perak. Semoga raya kali ni dapat menyedarkan kita ttg erti pengorbanan yang sebenar. Jgn la kita lalai dan sentiasa la ingat kepada Allah yg Maha Esa.

SELAMAT HARI RAYA!!!

Assalamualaikum w.b.t.....

On behalf of the contributors, i wanna wish all of da readers:
SELAMAT HARI RAYA AIDILFITRI
&
MAAF ZAHIR DAN BATIN

Kalau ader ape2 yg tertulis dalam blog ni yg mengguris hati sape2 ke, kami semua memohon maaf..
Marilah kita sama2 melawat member2 yg da lame xjmpe.. Konvoi jom!! :p

sekian, wassalam...

Forum's room..

Assalamualaikum w.b.t...

Aku ader add link baru kat sblah ni... Tu lin uk ke forum's room..
kire kat situ mereka yg bukan contributor pn blh je nk taip pape kat situ...
so, sila2 lah melawat yerk...

Enjoy!!!!

Perhatian!!!

Assalamualaikum w.b.t....

Ni sekadar pengumuman ataupn pemberitahuan... Td Faiz ader msg aku... Dier cakap flight dier postpone ke 2 Oktober..

Aku saje je nk gtau korg.. Mane tau ader yg da merancang nk g KLIA hntr dier ke... Jgn lak korg g maser 28 ari bulan nti ek... Xde sape2 la yg korg akn hntr nti... ekekeke...

So, tgk balik schedule korg, kalo2 free ke maser 2 Oktober nu nanti,k...

Sekian, salam....

Farewell friend...

Assalamualaikum w.b.t...

Dua perkara aku nk ckp dalam post kali ini. First.. Em, mungkin ader yg da tau yg faiz akan fly pada 28 ni.. So, aku bg pihak contributor selain drpd dier ar, nk mengucapkan SELAMAT JALAN & SELAMAT MAJU JAYA!!! Hope ko leh cope ngan environment kt sane ngan cepat.. Sape2, yg ader nk g KLIA 28 ni, gtau aku ek... InsyaAllah aku g kalau klas aku xsmpi kol 9,30 mlm ar... Marilah kiter rmi2 hntr faiz ni, mane la kiter tau bile lg dpt jupe dier kn? Kite xtau bile je dier nk balik.. So, jomla kiter hntr Faiz reramai... ekekeke.....

Second, aku raser majlis berbuka yg aku dok war2 kan ari tu cam xjadi je. ader sape2 yg nk handle? Next time aku balik melaka will be on 12 Oct.. So, xmgkn la nk wat mlm tu kan... So, kalo ader sape2 yg nk take over pasl majlis berbuka ni, silakan... perlu ape2 bantuan habaq mai kat aku...

P/s: rerase klu wat majlis berbuke kat KL ni pn ok gak kot.... Kalo ader sape2 yg setuju gtau aku ek... heheehe...

k la, aku da xtau nk ckp pe ni... Pose yop jgn ponteng... hahaha...

Salam...

Ramadhan Juz Around da Corner....

Assaalamualaikum w.b.t.....

Daripada tajuk tu, korg leh tau da kn aku nk ckp pe je dalam post kali ni...
Bulan pose akan menjelang tibe kurang lebih seminggu je lagi... So, aku bagi pihak contributer nak mengucapkan SELAMAT BERPUASA!!!

Semoga amalan kite semua pada tahun ini akan meningkat berbandging ngan tahun lepas... Yang mane xpose penoh thn lepas, ganti la cepat2 ek... Kalau bleh, tahun ni pose la penuh2 ek... hehehehe....

Oh,ya... Pian ader hntr sms kat aku pg td.... Dier suh wat Majlis berbuka pose cam tahun lepas... Aku ader gak raser nk wat... So, aku nk mintak pendapat semua dalam hal ni... Memandangkan ader yg xpuas hati ngan majlis tahun lepas... Sorila, aku hanya manusia biase... X lari dari kesilapan... So, marilah kita sama2 menyumbang idea untk menjayakan Majlis Berbuka Pose pada kali ini... Kalau boleh, aku nk wat awal bulan ramadhan... Sebab Raf ader lagi & aku raser Faiz xfly lg maser tu... So, eloklah kiter wat awl cket... APe pendapat korang sumer?
So, segala idea dan pendapat boleh la disuarakan terus ke dalam blog ini atau hntar ke email aku kat ko_e83@yahoo.com

Segala komen dan idea anda sangatlah dialu-alukan...
sekian,terima kasih...


SELAMAT BERPUASA SEKALI LAGI!!!!!

Penukaran address blog

Salam.

Untuk pengetahuan semua rakan contributor dan jugak kawan2, address blog 'KISAH SEORANG PERWIRA' yang dikarang oleh saya telah saya tukarkan dari http://sighnomore2.blogspot.com kepada http://wiramelaka.blogspot.com

Harap maklum.......

Selamat Pulang Ke Malaysia, Rafhanah!

Saya mewakili seluruh ahli contributor dan juga bekas pelajar form 5A1 2005 SMK Tun Perak untuk mengucapkan selamat pulang ke tanah air saudari Siti Rafhanah binti Saponit yang akan bercuti selama 2 bulan di sini. Semoga percutian anda akan dipenuhi dengan aktiviti2 yang bermakna.

PS: Takde bawak buah tangan untuk kitaorang semua ke raf????? he8 : )

SENARAI NAMA AJK ALUMNI STP

Berikut adalah senarai nama ajk alumni SMKTP :


ORGANISASI PERSATUAN ALUMNI SMKTP

Penaung :
YB Datuk Ahmad Hamzah

Penasihat :
1) Puan Hajah Masnah Md Nor
2) Tn Hj Mustadza bin Md Yusop
3) Tuan Hj Abd Rani bin Embi
4) Dr Azmi Mat Sah
5) En Ramli bin Mohd Jilis
6) Pn Rugayah binti Sulaiman

Yang di Pertua :
Faizal Hakim bin Abdullah

Naib Yang di Pertua :
Asma’ binti Nasaruddin

Setiausaha :
Farah Khuwailah binti Ahmad Bustamam

Penolong Setiausaha :
Mohd Faiq bin Suhaimi

Bendahari :
Maryam binti Mohd Ridzuan

Penolong Bendahari :
Nurhayati binti Khairuddin


AJK :
1. Serantau : Siti Radhiah binti Jumali

2. Perhubungan : Zai Hazreen bin Abdul Malik

3. Antarabangsa : Yusri Arif bin Sapaee

4. Sponsor : 1) Muhammad Khalil bin Abu Kasim
2) Khairul Qamar bin Abu Kassim
3) Nur Fariha binti Dorasol
4) Siti Noorhaniza binti Hamdan
5) Khairinnisa’ binti Mohd Amin

5. Semakan keahlian : Faiz bin Parman


Pemeriksa kira-kira :
1) Noor Faezah binti Mazli
2) Zuraida Bte Samad

Penasihat undang-undang :
1) Zaid bin Mohd Ali
2) Khairul Anwar bin Adnan

Senarai nama

Ni adalah senarai nama di mana alamatnya tidak lengkap @ agak mengkonpiuskan. Bagi sesiapa yang namanya tersenarai ataupun sesiapa yang mengenali empunya nama, sila emailkan alamat anda yang betul beserta poskod ke email:

faizparman@gmail.com

Batch 2002:

Mohd Kamil bin Hamzah
Mohd Raimi bin Md Rawi
Nor Wahidah binti Abdullah
Norfaezah binti Zulkapar
Nur Bahiyah binti Abu Bakar
Nurzuhailah binti Abu Bakar
Siti Khadijah binti Abd Razak

Batch 2003:

MOHAMAD ALI YUSRAN BIN OSMAN
MOHD IHSAN BIN MOHD DAUD
MOHD KHAIRI BIN MOHD KALIP
MUHAMMAD REDZA BIN AMER
NORASYIKIN BINTI JAMALUDIN
NUR FITRIAH BINTI ZAKARIA
SHEHEIDE BIN SHEH OMAR
NOR AFIQ BIN AB. HAMID
INTAN DAYANA BINTI TAJUDDIN

Batch 2004:

ABDUL QAYUM BIN AZMI
ABDULLAH BIN REDUAN
AZIZOL BIN HUSIN
HABIBAH BINTI ABU BAKAR
HURIAH BINTI ISHAK
MARIAM FARHANA BINTI MD NASIR
MOHAMAD SUFIAN BIN HUSIN
MOHD HAZRIMAN BIN ZAHARUDIN
MOHD KHIRUDIN BIN ARSHAD
MUHAMAD HUZAIMI BIN HUSSIN
MUHAMAD KHAMIL HADI BIN ABDULLAH
MUHAMMAD AYUB BIN KAMALUDIN
MUHAMMAD FAIRUS BIN ABDUL RAHMAN
MUHAMMAD FARIZA BIN YUSOFF
NOR ATIKAH BINTI ZAKARIA
NOR SURYANI BINTI MD SANI
NUR AFNI BINTI MD ISA
NUR AMALINA BINTI MD SAREH
NURUL HANISAH BINTI SHUKOR
NURUL NAIMAH BINTI MANSOR
SITI NUR ZAHRAH BINTI MOHD SANI
NURUL NORAZIE BINTI MOHAMMAD YUSOF
NOOR RAIHANA BINTI ABDUL RAHMAN

Batch 2005

FEBRIYANNA YUSNIZAR BINTI SUWARMAN
INTAN SARINA BINTI ABD RASHID
LUBNA BINTI MD GHAUS
MADIHAH BINTI DAUD
MOHAMED FARID BIN MAT SERI
MOHAMMAD SUFFIAN BIN ABD RAZAK
MOHD ASYAFIQ BIN ABD LATIFF
MOHD HAZUAN BIN MD SAP
MUHAMAD KHUZAIRI BIN ABU SAMAH
NORAISYAH BINTI MD YUSOF
NORDEEN BIN SANI
NUR ATIQAH BINTI ZAKARIA
NURDIYANAH BINTI ABD LATIF
NURZANA AYU BINTI HAMZAH
SITI HAJAR BINTI MAIZAN
SITI NURUL AMALINA BINTI JALIL
MUHAMMAD SYAFIQ BIN WAGIMI

ALUMNI STP

Assalamualaikum w.b.t....

Lama sudah aku tak post ape2 kat blog kelas ni... Bukan apa, aku tak ada bahan yg hendak diutarakan... Tapi, sekarang dah ada dah...

Hari Sabtu 2 Jun, aku pergi ke sekolah sebab ada perjumpaan untuk mewujudkan ALUMNI untuk sekolah kita... Perjumpaan ini diadakan oleh Ckg. Abd Rani. Selain itu, Ckg. Ramli, Ckg. Abu Samah dan Ckg. Rogayah turut hadir sama...

Sambutan oleh bekas2 pelajar agak kurang memberangsangkan... Sebab tak ramai sangat yang hadir.. Mungkin disebabkan ramai yang tidak dimaklumkan mengenai perjumpaan tersebut...

Perjumpaan diadakan di perpustakaan sekolah.. Bermula pada jam 10.30 pagi, Ckg Rani mulakan majlis dengan memaklumkan perkembangan2 terbaru sekolah.. Selepas itu, perlantikan YDP dan AJK2 ALUMNI diadakan..

Aku tak ingat siapa YDP dan AJK2 tersebut... InsyaAllah bila aku dapat senarai nama2 mereka, aku akan post dalam blog...

Selain dari itu, Ckg. Rani menyuarakan pendapat untuk mengadakan Mesyuarat Agung ALUMNI STP pada Hari Raya Haji nanti.. Tarikhnye belum ditetapkan lagi.. Yang pasti, bukan pada 1 Zulhijjah.. Sekiranya ada sebarang cadangan dan bantahan, boleh diutarakan dalam blog ini.

Ckg Rani ada mengetengahkan masalah yang dihadapi oleh sekolah sekarang ini.. Keadaan pelajar2 yang kurang bersemangat untuk belajar.. Mungkin dengan adanya ALUMNi ini dapat membantu pihak sekolah untuk memberi motivasi dan semangat kepada pelajar2 STP untuk terus belajar..

Sebelum ini, beberapa orang bekas pelajar antaranya Khairul Anuar dan Nurhayati telah dipanggil untuk memberikan motivasi kepada pelajar2 STP.. Ckg Rani berharap, akan lebih ramai lagi bekas2 pelajar yang akan tampil untuk memberikan motivasi dan semangat kepada mereka..

Kepada semua bekas2 pelajar STP bermula dari tahun 2001 sehingga 2005,InsyaAllah, anda akan menerima surat daripada AJK ALUMNI mengenai pendaftaran dan aktiviti2 yang akan dijalankan. Anda semua juga boleh menghubungi Faiz Bin Parman..

Akhir sekali, Ckg Rani berharap agar semua bekas2 pelajar dari tahun 2001 sehingga 2005 dapat memberikan kerjasama untuk menjayakan Persatuan ALUMNI STP ini..

Sebarang pertanyaan serta maklum balas mahupun cadangan dan bantahan bolehlah disuarakan di dalam blog ini...

Tahniah kepada perajurit SPM 2006

Tahniah abang ucapkan kepada perajurit-perajurit SPM 2006. Dengar khabar cik sarah kita mendapat 12A, menyaingi kak rafhanah saponit. Tahniah diucapkan kepada anda semua, daripada kami para bekas pelajar SMK Tun Perak 2001-2005! Yang tak berjaya tu, kuatkan semangat anda kerana kehidupan kita tidak terhad kepada SPM sahaja. Masuk matrik @ universiti ni, anda akan mengharungi cabaran yang lebih payah. So, Congratulation tu all of you!

STAM:Sijil Tinggi Agama Malaysia or Sijil Tolong Anak Melayu???

Assalamualaikum w.b.t n hello.Memang dah lama tak blogging kat sini.Blog aku juga mengalami nasib yang sama.Bukannye ape,busy.Biasalah,kita sume tengah sibuk dengan study.Itulah yang harus difahami oleh kita semua.Aku selalu berasa happy bila aku log kat cni.Korang tau tak,camne boleh adanye blog ni???Kira sejarah blog ni la yg aku maksudkan...Ia bermula dengan bual-bual kosong aku,marzuki,sobre dll pada suatu petang.Pastu aku suggest diorang buat kat Xanga pasal lebih mudah.Idea ni pastu disebar kepada semua geng 5a1.Alhamdulillah...Semua menunjukkan reaksi yg positif.Maka bermulalah perjuangan beberapa pemuda harapan bangsa meredah lautan internet yang penuh kacau bilau dan terciptalah 5a1's xanga.Tak lama kemudian,Marzuki kot (i'm not sure) yg cadang tukar kat blogger.Katanye lah,lagi best.Aku ikut je.Dan kemudian perjuangan diteruskan dengan edit-mengedit blog ni sampai ke hari ni.Tu je sejarah pendek blog ni.Aku cuma tak sangka,blog ni masih jadik medan budak 5a1 utk connecting each other.Tu la yang best nyer.Walaupun tak sume yang join tapi at least ada lor... Aku cume berharap pada sume budak2 x 5a1 supaye diorang sume jadik contributor kat blog ni.Kan lebih senang...Bila aku baca post kat bawah tu,sedih je bunyi nyer...aku tak suke dengar benda2 camni..Tapi suggestion untuk jadikan blog ni untuk sume budak form five 2005.Nampak la kelas ni tak berpuak sangat.Lagi satu,lagi senang nak connect each other.Kalau nak tukar nama blog pun,tukar le jadik tunperak05 ke,tun perak ke kalau nak more universal.Pasal friendster tu memang sape rase dia pernah study kat smk tun perak,korang join la.Owhh...Aku lupe nak bagitau pasal my latest news.Aku nw kat Muhammadi Putra College atau lebih senangnye Maahad Muhammadi.Aku amik STAM sbgai persediaan untuk g Mesir thn depan.InsyaAllah..

Jom G Mandi...

Assalamualaikum w.b.t....

Ader satu pengumuman ni... Kepada semua f5'05 stp... Kitorg nak ajak korang sume g Sagil ari Ahad ni... So, kepade sesape yg nak join,blh la hubungi Farid Hussein... Jom ar kte g reramai... Lg ramai lg besh... Bende ni bukan untuk laki je... Prmpuan pn blh ikut skali... Ape lagi, Jom Mandi... hahaha.....

One Liter of Tears

Salam,



Kebelakangan ni aku sibuk, tapi dalam kesibukkan aku sempat jugak aku layan drama Jepun lepas penat studi. "One Liter of Tears". Memang best citer dier, confirm nangis ar... Sedih gler. Tapi point aku blogging kat cni bukan untuk citer bende ni.



Aku tibe2 terpikirkan mase depan blog ni, adakah terbengkalai begitu saje satu ari nanti atau meriah bile masing-masing tamat belajar. Mungkin juga akan ditukarkan namanye satu ari nanti memandangkan, name blog ni skang terlalu mengkhususkan kepada pelajar kelas 5A1 batch 2005. Sedangkan pelawat mungkin adalah pelajar-pelajar SMK Tun Perak, Jasin secara umumnye. Mungkin satu mase nanti boleh juga digabungkan dengan usahasama cikgu2?



Setiap perkara yang kite buat dalam hidup kita mesti ada kesudahannya satu ari nanti. Aku bukan bermaksud untuk tutup blog ni serta-merta berkuatkuasa dalam temph terdekat ni. Sebaliknye aku terasa rugi kalau kita mengabaikan blog ni. Terasa sia-sia usaha sahabat-sahabat mase skola dulu.



Mungkin sesiapa yang ambil jurusan multimedia bleh membuat blog ni supaya lebih interaktif? Mungkin kerana bosan kita tidak ambil peduli terhadap sesuatu perkara. Lantas blog ni terabai. Tidak bermaksud untuk menyentap sesiapa, malah nak mengajak korang menentukan matlamat dan masa depan blog ni.



Oh ya, kite ade lagi satu usaha untuk mengumpul pelajar-pelajar Tun Perak. Meh same2 join FRIENDSTER GROUP, Tun Perak. Try this link, kalau tak berjaya, korang taip friendster kat address toolbar browser korang, kemudian tekan butang Ctrl+Enter. Pastu search group, Tun Perak.



Kesempatan ni jugak aku nak ucapkan Selamat Hari Raya Aidiladha, Selamat Tahun Baru 2007, Selamat Tahun Baru Hijrah 1428, Selamat Tahun Baru Cina dan selamat hari-hari memandangkan aku takde peluang nak bermesej-mesej macam korang kat Malaysia, SMS less than 25cent. Mustahil gler kat cni nak antar mesej kat member untuk menyatakan tanda setuju dengan menaip satu huruf k dan send. 1 SMS costs for 50piasters.





powered by performancing firefox