Filem Gubra Cuba Bawa Akidah Baru???

Baru2 ni aku terbaca artikel yg ditulis dlm blog Faisal Tehrani yang bertajuk Tak Boleh Diam.Ini merupakan ulasan beliau terhadap filem Gubra yg baru2 ini menjadi filem terbaik dlm Festival Filem Malaysia.Malah pelakon terbaiknya,Sharifah Amani turut mengkritik Bahasa Melayu secara terang2an.Camna perkara ini boleh berlaku?????Konsep Islam Plural yang diasaskan oleh Yahudi dan Kristian dapat dilihat dengan jelas dlm filem ni.Pensyarah Filem UM,Dr Abu Hasan turut mengkritik filem tersebut kerana unsur toghut yg terkandung di dalamnya.Bagaimana jika mrk2 yg takde asas dalam ajaran Islam menonton filem ini??Antara kata Dr Abu Hasan ialah: saya amat menentang pemikiran thoghut dan tidak berasas ini yang tidak bertitik tolak daripada keimanan. Blog Dr Abu Hassan ialah di alamat ini http://homepage.mac.com/abuhassanhasbullah/situs/situs/gatra/gatra.html

Kita juga mendapati terdapat watak Lina Joy dalam filem ini.Faisal Tehrani ada menyebut: Macam biasa, saya tak boleh diam dan menulis lagi tentang Gubra dan idea sesat yang dibawanya. Apabila Sharifah Amani naik ke pentas Pesta Filem Malaysia ke-19 baru-baru ini dengan kata-kata I sound stupid speaking malay (saya berasa macam bodoh untuk berucap dalam berbahasa melayu) dan if bikin filem mencemarkan budaya lets make it often (jika bikin filem mencemarkan budaya marilah kita buat banyak lagi) saya berasa kasihan dengan gadis usia dua puluh tahun ini yang cedera parah oleh bom perang budaya. Dia mungkin tak puntung kaki dan tangan, tetapi lebih dahsyat, telah hilang hati nurani...

Camna boleh jadi begini????

Lawatilah blog Faisal Tehrani di http://tehranifaisal.blogspot.com
Takkan tak pernah dengar namanya???
Cuba cari dalam buku Antologi Cerpen dan Drama sekolah menengah.
No. HPhone aku:019-6547970(Akmal)

X-PLORASI MINDA & JIWA III

Sambutan yang menggalakkan membuatkan aku pecah kepala untuk dapatkan bahan untuk korang. Akhirnya dapat juga aku siapkan X-PLORASI MINDA & JIWA III. Aku pun dah dapat bahan untuk X-PLORASI MINDA & JIWA IV. Nantikan ya! Oleh sebab terlalu sibuk, susahlah nak cari idea nak tulis apa lagi di sini sekarang. Kepada budak-budak sekolah, selamat bercuti sekolah. Cuti-cuti ni, apa kata korang cuba try test uji kuiz mudah ni. Dapatkan X-PLORASI MINDA & JIWA III di FiveReligionOne05’s Download.

p/s: jangan lupe gak lepak blog aku.. YUSRI ARIF BIN SAPAEE

Ntahlaa.....


Assalamualaikum n greetings to all visitors.Thanks 4 visiting dis blog.Aku pun tak tau apa nak publish kat blog ni so aku,ntahla....To all my friends,good luck 2 all of u.Lupe nak bagitau bulan lepas aku cuti.Lebih kurang 2 minggu lebih laa.Tapi aku tak bagitau ramai member2 aku.Ada la dua ke tiga org.Hari ni sunday kan?So no class today.Aku pn gi cc la nak cari bbrapa thing 4 my work.Sambil2 tu aku log la ke blog ni.Ntahlaa....Projek Cinta Poligon pun aku tak tau lagi nak terus tak cuz sume2 busy now kan?Nanti kena bincang jugak le dgn Marzuki cuz now is my turn.But skarang memang kena tangguh dulu.Lupa lak,aku sekarang dah masuk sem dua course Syariah Islamiah.Ok la..that's enough.Tata.....