Assalamualaikum !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Dah lama gak aku tak blogging kat cni.Rasenye dah setahun dah.Kepda sume member2 aku esp students 5A1,good luck to all of you.Ramai dapat result yg baik.Alhamulullah....Lepas 'graduate' from Smk Tun Perak,tak ramai yang aku contact.Ade la jugak cam aki,yus,wak,ku,khalil,raf,faiz etc.Lepas abis exam aku terus balik kampung n pastu aku keja dgn uncle aku.Pastu aku masuk kursus intensif Islam dgn salah seorang ex 4A1 2004,Azrul Azwan.Lame gak la...Dlm sebulan.
Mase kat situ,hari2 aku call mak aku.Maklumlah........Baru2 ni ayah aku call katanye ade pibg meeting kat smktp.Alamak..........Aku tengah final exam lah sekarang!Start dari 19 Jun sampai la 5 Julai ni.Pastu insyaAllah aku akan cuti.Of course la aku balik Melaka.Maybe 10 Julai kot..Aku skrg kat Akademi Pengajian Islam dan Dakwah di Manjung,Perak Darul Ridzuan.Yg bestnye kat cni pasal banyak relative aku.Aku selalu la balik esp rumah usu & tok wan aku.Lupa lak nak bgtau,aku amik course Syariah Islamiah.Aku aim nak gi Azhar Univ.Camtu kena hafal at least 8 juz Al Quran la.Kat cni yg ajr Al Quran dan Hafazan ada la pak sheikh Arab tu.Diimpot dari Mesir la katakan.Boleh2 nak suruh aku ikut lidah Arab dia tu.Lg satu kat sini kalau nak save duit kena masaklah.Ooo..Gitu..Masak ni small matter la.Hah !!! Cakap pasal masak aku teringat la member aku yang suka makan dan masak.Faiz Parman la..sapo lagi!Tapi aku ni cepat boring kalau asyik masak je..Sesekali kita makan kat luar lah.Amik2 angin.Hehehehehe...Tadi baru je abis exam Fiqh Al Manhaji,karya imam As-syafie.Tapi yang part 1 la.Banyak cerita bab2 ibadat.
Boleh tahan jugak la.Pastu.........masa abih exam aku tengok kerusi yang aku dok tu basah! Siot btol la!!Dewan exam yang sejuk pon bole bpeluh.Nthla...Ok la..banyak tulis banyak plak dosanye.Ye ke??Ntahla..Lastly,to all my friends,study smart and work hard for your future.I hope all of us esp,ex-5A1 will be the best human in our life.Good luck to all of you.Ta ta.......

X-PLORASI MINDA & JIWA I

Kepala berserabut memikirkan apa yang tak kena dengan diri anda? Apa kata anda cuba cuba kuiz yang berkaitan dengan personaliti diri ni, kami pasti anda akan jumpa jawapannya nanti. Jika tak percaya, cuba jawab 10 soalan yang kami beri ni dan tengok keputusannya. Untuk memuat turun X-PLORASI MINDA DAN JIWA I, sila klik FiveReligionOne05’s Download.

Selamat Hari Bapa 2006

Selamat Hari Bapa buat semua yang insan bergelar bapa di dunia ini tak kiralah anda bapa yang mempunyai anak mahupun bapa tunggal daripada kami warga 5 Agama 1 2005. Buat anak-anak yang masih belajar seperti kami hargailah bapa anda seperti kamu menghargai ibu anda. Pengorbanan mereka berdua tak banyak bezanya. Jantina sahaja yang membezakan mereka sebagai bapa ataupun ibu. Bapalah yang orang yang mula-mula melaungkan kalimah Allah di telinga kita apabila kita mula-mula tiba di dunia ini. Teruslah membuktikan kepada mereka bahawa anak-anak mereka ini (kita) boleh membalas jasa mereka. Bagi anak-anak yang sudah kehilangan bapa kesayangan mereka pula tak perlu bersedih kerana mereka walaupun tidak melahirkan mereka telah berjaya memberi kelahiran dan mendidik kita menjadi seorang yang berjaya di dunia dan akhirat. Hadiah yang paling berharga buat mereka bukanlah hadiah yang mahal-mahal tetapi adalah doa anak-anak yang beriman.

Tawaran Kemasukan ke Tingkatan Enam Bawah di Kolej Islam Sultan Abdul Aziz

Tahniah!

  1. MUHD NURSHUKRI B ABDUL RAZAK
  2. ERNA MASTURA BINTI AB RAZAK
  3. MUHAMMAD KHUSYARI BIN AHMAT MURTZA
  4. MUHAMMAD SYAFIQ BIN WAGIMI
  5. NUR AIN BTE MAT HASSAN
  6. KHAIRUL QAMAR BIN ABU KASIM
  7. SITI NORSAMINAR BINTI IBRAHIM
  8. MOHAMMAD SUFFIAN BIN ABD RAZAK

yus: buat yang terbaik ye kengkawan.. tinggalkan zaman kanak-kanak.. lagi 1, shuk ngan pian adik beradik ke? hehe.. kalau ada tambahan maklumkan ye..

Sayonara!

Ramai dikalangan kita yang akan pergi menyambung pelajaran ke peringkat yang lebih tinggi lepas ni. Kawan2 yang dapat PTPL akan bertolak Sabtu ni. Ku pulak akan pergi mendaftar pada awal bulan Julai ni (kalau dier amik TESL la...). Bagi mereka yang dapat tawaran UPIM pula, tarikh mendaftar adalah berbeza-beza. Jadi aku bagi pihak Contributors Blog ni ingin mengucapkan Selamat Jalan dan Selamat Belajar semula pada mereka semua. Harap korang belajar rerajin untuk masa depan korang. Dapat kawan baru nanti jangan pula lupa kawan lama korang. Anyway, GOOD LUCK FRIENDS!!!!

PENGUMUMAN PENTING!

Kepada sesiapa yang berminat untuk mendapatkan video klip jamuan kelas versi remix, bolehlah SMS Encik Mohd Farid bin Husin di +60166672825 untuk berbincang sendiri dengan beliau mengenai urusan penghantaran atau pengambilan video tersebut. Sekian dimaklumkan..

Pengumuman!

Kepada mereka yang mengikuti cerita "Kisah Hidup Seorang Remaja Bernama Khairul" yang dikarang oleh saya, sambungannya telah saya paparkan di blog saya. Cerita "Kisah Hidup Seorang Remaja Bernama Khairul" akan berjalan seperti biasa walaupun saya berada di KMPh. Harap maklum.

Keputusan Pemilihan Bagi Calon Lepasan SPM 2005 (MARA)

Tahniah anda telah ditawarkan program seperi berikut:

NAMA: SITI MUNIRAH BTE JAMALTHIN
KURSUS: KEJURUTERAAN
PROGRAM: DALAM NEGARA (FOUNDATION / 3+0)
INSTITUSI: MONASH UNIVERSITY MALAYSIA (MUM)

Semakan Status Permohonan ke Institut Pendidikan Mara (IPMa)

(Sehingga 11 Mei 2006)

Tahniah..!, Anda berjaya

  1. AZIZAH BARI'AH MAISARAH BT PK HAMED - Diploma English for Communication (DECom), Kolej Profesional Mara Indera Mahkota
  2. KU AMINUR ZAIHASNUL BIN KUYIN - Diploma in Pharmacy, Royal College of Medicine Perak (UniKL RCMP)
  3. MOHAMMAD IZZAT AMIR BIN ABDUL HAMID - Diploma of Engine Tech (Engineering & Computing), Malaysian British Institute (UniKL BMI)
  4. ERNA MASTURA BINTI AB RAZAK - Diploma of Information Technology, Insitute Infotech Mara (UniKL IIM)
  5. KHAIRINNISA' BTE MOHD AMIN - Matrikulasi Insitute of Chartered Sec & Admin (ICSA), Kolej Polytech Mara (KPTM)
  6. KHAIRUL ANUAR B ABU KASIM - Diploma of Chemical Engineering Tech. in Food, Malaysian Insitute of Chemical & Bio Tech (UniKL MICET)
  7. MOHAMAD ZAKY BIN CHUMARI - Diploma of Engine Tech (Telecomunication Engineering), Malaysian British Institute (UniKL BMI)
  8. MOHD AFIQ HAQIMI B MAZLAN - Diploma Computer System & Networking, Kolej Polytech Mara (KPTM)
  9. MOHD ASHRAF BIN AHMAD - Diploma Business Studies (DBS), Kolej Profesional MARA Melaka
  10. NOHD HAZUAN BIN MD SAP - Diploma Business Studies (DBS), Kolej Profesional MARA Melaka
  11. SYARIFAH NURUL IZZA BTE SYD JAFFAR - Diploma Pengurusan Perniagaan, Kolej Polytech Mara (KPTM)
  12. MADIHAH BINTI DAUD - Diploma Perakaunan, Kolej Polytech Mara (KPTM)
  13. NURUL FARHANAH BINTI SUHAIMI - Diploma Teknologi Senibina, Kolej Kemahiran Tinggi Mara, Pasir Mas
  14. HARYATI BT SABTU - Diploma Teknologi Maklumat UUM, Kolej Polytech Mara (KPTM)
  15. NORAINI BT MAHAT - Pra Perakaunan UiTM (PD005), Kolej Polytech Mara (KPTM)
  16. NORSYAZWANI LIYANA BT NORAINAL - Diploma Pengurusan Perniagaan, Kolej Polytech Mara (KPTM)
  17. SITI ZAFIRAH BT ALI - Diploma in Nursing, Royal College of Medicine Perak (UniKL RCMP)
  18. MUHAMMAD KHALIL BIN ABU KASIM-Diploma In Network Security, German Malaysian Institute(GMi)
yus: tahniah dan tahniah sekali lagi kepada nama yang dah naik 2 kali.. All the best!